Menu

Haj olajos kezelése. Hogyan kell csinálni?

Különböző módon gondoskodhat a hajáról. Egyes nők minden nap megmossák, mások speciális kezeléseket vesznek igénybe a fodrászatokban, és vannak azok, akik olajos kezelést végeznek. . Ez egy nagyon hatékony módszer a fejbőr kondicionálására. Ha még nem próbálta ki, ne késlekedjen. Tesztelje az olajos kezelést hajon és a fejbőrön.

haj fiatalítása olajjal

Olajos kezelés – elkészülés

A haj olajozás rendkívüli kezelés, amely javítja a haj és a fejbőr állapotát. Mindössze annyit kell tenni, hogy készen álljon és a megfelelő olajt kiválassza. A következő kiegészítőkre és termékekre lesz szükség: törölköző, meleg víz, olaj és tussoló sapka.

A kezelés megkezdése előtt válassza ki azt, amely megfelel a haj típusának. Ne feledje, hogy a telített olajok ideálisak az alacsony porozitású hajra. Az egyszeresen telítetlen olajok a közepes porozitású hajon fejtik ki hatásukat, míg a többszörösen telítetlen olajok tökéletesek a nagy porozitású hajon. Az olajos kezelést megelőzően mossa meg samponnal a haját. Fésülje ki a hajat, hogy megelőzze a haj összegubancolódását, majd készítse el az olajos keveréket.

 • Olajok alacsony porozitású hajra are, e.g. kókusz, pálma, monoi, mangó, babassu, kukui.
 • Olajok közepes porozitású hajra are, e.g.  mandula, szezám, makadámia, repce, avokádó.
 • Olajok magas porozitású hajra argan, szőlőmag, & nbsp; kankalinvirág, szója.

Az olajos kezelés előtt tisztító samponnal kell kimosni a hajat. Fésüljük ki a gubancok megelőzésére. Készítsük el a kedvenc olaj keverékét, ami a haj típusának felel meg. Milyen hajtípusa van? Könnyű megállapítani.

Végezzen el egy porozitás tesztet. Készítsünk elő egy pohár vizet és vegyünk ki egy hajszálat. Tegyük a pohárba és figyeljük meg mi történik. Ha gyórsan beszívja a vizet, valószínüleg sérült. Ez magas porozitásra utal. Azonban, ha a víz felületén lebeg, a porozitás alacsony, azaz egészséges. Ez mit jelent?

 • Az alacsony porozitású haj védelmet és könnyebb stylizációt igényel.
 • A közepes porozitású hajat hidratálni, táplálni és védeni kell.
 • A nagy porozitású haj mély regenerációt és erőt igényelnek.

Olajos kezelés – hogyan kell csináli?

Többféle hajápolási kezelés közül válogathat, amelyeknek meg kell felelniük a haj igényinek. A mély regenerálás érdekében használjon forró olajos kezelést. Ha időhiányban szenved, a permet is megteszi. Az olajt külön-külön fejbőrön, hajon és a hajvégeken vagy egyszerre mindenen használhatjuk. Az olajos kezelések tetszés szerint kombinálhatóak. Több lehetőség áll rendelkezésre és ezek a legnépszerűbbek:

 • Száraz haj olajos kezelése,
 • Nedves haj olajos kezelése,
 • Mosás előtti olajos kezelés,
 • Hajmosás utáni olajos kezelés,
 • Edényben történő olajos kezelés,
 • Olaj permetes kezelés,
 • Éjszakai olajos kezelés.

A gyönyörű haj eléréséhez legjobb a forró olajos kezelés. Vegyünk elő egy edényt és öntsünk bele vizet. Tegyük az olajos üveget az edénybe. Pár perc után már használható. Tegyünk egy kis olajt az ujjainkra és masszírozzuk be a hajba és fejbőrbe. Ezután tegyük fel a tussoló sapkát – az aktív és a tápláló összetevők így sokkal gyorsabban felszívódnak. Ezután áztassuk a törölközőt forró vízben és tekerjük a fejünk köré.

A hő megnyitja a bőr pórusait és enyhén felemeli a kutikulákat. Könnyebb lesz a vitaminoknak és ásványi anyagoknak behatolni a hajba. Pár órával később mossuk meg a hajat egy kímélő samponnal és kondicionálóval. Ügyeljen arra, hogy ne égesse meg magát az olaj alkalmazása közben. Ha az olaj a szembe kerül, irritációt okozhat. Ha ez megtörténik, alaposan öblítse ki hideg vízzel.

Olajos kezelés – hatások

Az olajos hajkezelés mindazok számára javasolt, akik javítani szeretnének a fejbőrük állapotán. Kitűnően kondicionálja a fejbőrt és erősíti a hajhagymákat és a tüszőket. Ezenkívül segít megvédeni a korpa keletkezésétől, túlzott hajhullástóól és irritációtól. Előnyös a haj számára, hiszen megakadályozza a hajvégek töredezését és véd a sérülésektől. Az olajos kezelés mélyen táplál, puhít és ragyogást kölcsönöz.

Véd az UV sugárzástól, hőtől, kosztól és külső tényezőktől. Továbbá elősegíti a szárítást, stilizálást és kigubancolást. Stilizáló prímerkét szolgál. Tudta-e, hogy egyes olajok kiemelik a fürtöket és a természetes hajszínt?

Forró olajos kezelés – olajok

Mely olajok a legjobbak az olajos hajkezelésre? Őszintén, bármelyik használható. Ha az olajok szilárdak (zsírok vagy telített olajok), akkor mindenképpen fel kell őket melegíteni, mert 25 ° C hőmérsékleten lesznek folyékonyak. Azonban a kókuszdió, ricinus, olajbogyó, jojoba és mandulaolaj lesz a leghatékonyabb. A kókuszolaj leállítja a hajhullást, lágyítja a szálakat, és megszünteti a korpát. A ricinusolaj fokozza a haj növekedését és erősíti a hajhagymákat. Az olajbogyó antioxidáns anyagokat tartalmaz, amelyek lassítják az öregedési folyamatokat. A jojoba olaj finomít és fényessé teszi a hajat, míg a mandulaolaj javítja a haj és a fejbőr általános állapotát.